Hlavní obsah

Lacko pojede třikrát s Buggyrou

ROUDNICE NAD LABEM

Tým Buggyra se rozhodl nasadit do Evropského poháru tahačů třetí vůz. Pilotovat ho bude český mladík Adam Lacko, který s vozem absolvuje tři podniky. První start s třemi stroji čeká na stáj sídlící v Roudnici nad Labem během nadcházejícího víkendu v italském Misanu.

Foto: ČP Octaviacup

Adam Lacko na stupních vítězů při jednom ze závodů ČP Octaviacup.

Článek

"Už se na závody s Buggyrou moc těším, i když to ve velké tlačenici bude boj. Je to výborná příležitost získat nové zkušenosti," říkal dvaadvacetiletý Lacko, jehož stroj ponese bílé barvy společnosti Toll Collect zabývající se elektronickým mýtným pro kamióny, s níž podepsala Buggyra roční kontrakt s následnou opcí.

"Je to výborný způsob jak zvýšit znalost našeho systému," uvedl Udo Freialdenhofen, zástupce německého sponzora. "Doufáme, že na základě výsledků vzájemnou spolupráci prohloubíme a nepůjde jen o letošní závody," podotkl Mario Kress, technický šéf Buggyry.

Když Martin Landsdorf, manažer týmu z Roudnice nad Labem, vybíral pro třetí stroj jezdce, nemusel hledat dlouho: "Nabízely se možnosti v Německu a Velké Británii, ale chtěli jsme kvalitu, kterou jsme v tomto případě ještě skloubili s českým jezdcem."

Lacko minulý čtvrtek absolvoval v Mostu seznamovací jízdy se strojem stálého týmového jezdce Vršeckého, v pondělí na stejném okruhu už pilotoval svůj stroj. "V prvním tréninku jsme měli drobné problémy, v druhém už to bylo lepší," vykládal Lacko. Při měřených kolech se s týmovým kolegou srovnal do jedné vteřiny, přestože ho zlobily brzdy.

Vršecký Lacka jako konkurenci nebere

"Je fajn, že budeme mít zase v závodě tři auta. Neberu Adama jako konkurenci. Naopak, budeme mít více dat, což nás může posunout vpřed. A třeba se nám podaří obsadit všechna místa na stupních vítězů," nastínil optimistický scénář David Vršecký.

Lackův stroj má zabudovaný motor ze stroje specifikace Super Race a je asi o třicet koní slabší proti stroji Vršeckého či Körbera, druhého týmového pilota. "Ale v součtu všech úprav není Adamův truck horší," ubezpečuje Kress. Svědčí o tom fakt, že tým přihlásil Lacka do EP jednotlivců, přestože pojede pouze tři závody. "Věříme jemu i týmu. Celkem může posbírat sto osmdesát bodů, což je solidní možnost," pronesl Landsdorf.

Samotný Lacko je také optimistou. "Chtěl bych být na stupních vítězů," nastínil jasný plán borec, kterého v průběhu sezóny čeká ještě mistrovství světa cestovních vozů a domácí šampionát na okruzích. "U tahačů je jiné posazení. Jste výš, na což se zvyká hůř. Ale už takhle přesedám delší dobu, takže to nebude problém," ujistil Lacko, který v minulé sezóně absolvoval EP tahačů jako hlavní program a skončil třetí v kategorii Race Truck.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint probíhá Živě
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint