Hlavní obsah

Frentzen: Do Brna se těším, okruh se mi líbí

PRAHA

Čeští motorističtí fanoušci se mají na co těšit. Při víkendovém závodu DTM v Brně budou moci sledovat v akci i bývalého pilota formule 1 Heinze-Haralda Frentzena. Ten se do Česka těší. "Masarykův okruh se mi opravdu líbí," řekl Frentzen v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: Internet

Heinz-Harald Frentzen

Článek

O víkendu pokračuje DTM v Brně. Kolikrát jste zde závodil a jak se vám okruh líbí? Třikrát. Poprvé, když jsem jezdil ve formuli Ford v roce 1987 a potom opět v roce 1989. A samozřejmě v loňském roce, kdy jsem tam jel poprvé v DTM. Masarykův okruh se mi opravdu líbí. Je plynulý a řízení je příjemné, obsahuje dobrý mix středně rychlých a rychlých zatáček, jede se do kopce i z kopce. Hodně rád tam závodím a už se těším na závod.

V letošním roce jste ještě nebodoval. Co se skrývá za nevydařenými výkony? Po testech v zimních měsících to vypadalo velmi slušně. Měl jsem smůlu, že jsem v kvalifikaci dlouho čekal s vyjetím na trať. Riskovali jsme a prohráli, jednoduché.

Vzpomínáte často na F1? Formule jedna je nejvyšší úrovní pro kteréhokoliv závodního jezdce. Je příjemné tam deset let závodit a formuli 1 stále sleduji s velkým zájmem, protože miluji tento sport. Například bylo příjemné navštívit GP v Monaku, mám to za humny, a potkat spoustu starých kamarádů a známých. Ale nechybí mi celý ten kolotoč. Nyní se soustředím na něco jiného - pracuji s Opelem v DTM.

Těší vás život mimo F1? Můj život se příliš neliší, protože jsem stále závodním jezdcem. To znamená závody, testy a další věci. Je u toho o něco méně cestování, což je příjemné. V poslední době už netrávím tolik dlouhých hodin čekáním na letištích, jak tomu bylo v minulosti. To mi umožňuje trávit více času s manželkou a dcerami. Určitě je to příjemné. Po závodu ve Spa byly dva volné víkendy, takže jsem mohl strávit pár dnů doma a věnovat se i oblíbenému horskému kolu, zvláště když bylo nádherné počasí. Velmi rád mám vodní sporty.

Těšíte se i po odchodu z F1 velké pozornosti? DTM je nejpopulárnější série cestovních vozů v Evropě. Myslím, že pro kteréhokoliv jezdce je dobré být v DTM, protože je neustále středem pozornosti fanoušků a médií.

Přemýšlel jste někdy, že se závoděním skončíte? Před třemi týdny jsem měl osmatřicáté narozeniny, to vám připomene váš věk. Ale o ukončení kariéry jsem nepřemýšlel. Ještě nejsem tak starý! Budu pokračovat, dokud mě budou závody bavit.

Reklama