Hlavní obsah

Körber vyhrál oba závody tahačů ve Španělsku, Vršecký pátý

ALBACETE

Německý pilot Gerd Körber z roudnické stáje Buggyra vyhrál oba sobotní závody čtvrtého dílu Evropského poháru tahačů ve španělském Albacete. Suverénův týmový kolega David Vršecký skončil po zaváhání v kvalifikační jízdě pátý v pohárovém závodě, František Vojtíšek s renaultem kvůli technickým problémům ani jednou nedokončil.

Článek

Oběma jezdcům Buggyry vyšel už měřený trénink, ve kterém v konkurenci více než třiceti vozů zajel Körber druhý a Vršecký čtvrtý čas. Ještě lépe pak vystartovali do kvalifikačního závodu. Po první zatáčce Körber už vedl a Vršecký jel na třetí pozici za Rakušanem Allgäuerem. Doplatil však na tvrdé útoky domácího Albaceteho, který jej v polovině třetího kola vytlačil do hluboké pískové zóny. Vršecký sice pokračoval, ale než se dostal zpět na trať, propadl se do druhé desítky pořadí.

Albacete byl po dojezdu penalizován za nebezpečnou jízdu a na třetí místo se ve výsledkové listině posunul Švýcar Bösiger. Vojtíšek přitom právě před Bösigerem jezdil až do šestého kola, ve kterém ho ale zradila vzduchotechnika a musel odstoupit.

Körber i na startu hlavního závodu hned nechal všechny soupeře za sebou. Až do poloviny se na dalších místech drželi Allgäuer s Němcem Hahnem a za nimi jela skupina dalších pěti jezdců, ke kterým se neustále blížili Albacete s Vršeckým. Oba se ve druhé fázi závodu postupně dostávali vpřed a v posledním kole figurovali na pátém a šestém místě. Vršecký se ale pomstil za předchozí nevybíravý manévr španělského soupeře, když jej na cílové čáře o centimetry předjel. Vojtíšek musel do boxů už po šesti kolech.

Výsledky:
Kvalifikační jízda (8 kol):
1. Körber (Něm./Buggyra) 16:13,626, 2. Allgäuer (Rak./MAN) -2,847, 3. Bösiger (Švýc./MAN) -16,280, ...14. Vršecký (ČR/Buggyra) -1:24,719, 23. Vojtíšek (ČR/Renault) -2 kola.
Pohárový závod (13 kol):
1. Körber 26:21,779, 2. Hahn (Něm./MB) -1,692, 3. Allgäuer -10,416, 4. Bösiger -13,394, 5. Vršecký -20,167, 6. Albacete (Šp./MAN) -20,195, ...Vojtíšek neklasifikován.

Reklama