Hlavní obsah

Enge se vrací do Le Mans, tentokrát s vozem Aston Martin

LE MANS

Tomáš Enge bude v závěru týdne u návratu vozů Aston Martin do slavné čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans. Českého jezdce čeká ve středu a ve čtvrtek kvalifikace na proslulý automobilový maratón, jenž si letos nenechal ujít ani úřadující mistr světa v rallye Sébastien Loeb. Samotný závod odstartuje v sobotu v 16 hodin.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

Enge již není v Le Mans žádným nováčkem, s vozem Ferrari 550 Maranello dokázal třikrát vyhrát kvalifikaci třídy GTS (nově GT1) a před dvěma lety ve své kategorii dokonce triumfoval. Na svou oblíbenou trať se proto velmi těší.

"Le Mans miluji a nyní mám šanci zase závodit se skvělým týmem. Sice jsem neodjel tolik kilometrů jako mí kolegové, ale s přípravou jsem spokojený. Vozy zatím jely bez problémů a doufám, že to bude i o víkendu pokračovat ve stejném duchu," věří osmadvacetiletý liberecký rodák.

Aston Martin letos s vozem DBR9 debutuje na závodních tratích s impozantní bilancí. Vůz odjel závod série ALMS v Sebringu a klání šampionátu FIA GT v Silverstonu a v obou případech zvítězil. Vedení týmu je ale jasné, že závod v Le Mans nebude procházkou růžovým sadem.

"Le Mans se od tratí, na kterých jsme zvítězili, hodně liší a podle toho je třeba odpovídajícím způsobem upravit vůz. Vozy sice dosáhly minulý týden nejrychlejších časů v obou testovacích trénincích, první závod v Le Mans je ale vždy neznámou. Testovací program nám dal důvěru ve schopnosti DBR9 dokončit závod, ale stále je to mladý vůz," uvědomuje si šéf týmu, v jehož barvách se představí i Enge, George Howard-Chappel.

Kvalifikace na závod 24 hodin Le Mans se jede ve středu a ve čtvrtek večer, v pátek proběhne tradiční paráda jezdců v historickém centru Le Mans a samotná čtyřiadvacetihodinovka odstartuje v sobotu v 16 hodin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články