Hlavní obsah

Loeb pomohl k vítězství v první kvalifikaci v Le Mans

LE MANS

Jezdecký um Sébastiena Loeba se neomezuje jen na mistrovství světa v rallye. Úřadující světový šampión pomohl ve středu večer týmu Pescarolo k nejrychlejšímu času v úvodním dílu kvalifikace na čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans. Framcouzský pilot si tak odbyl úspěšnou premiéru v proslulém závodě.

Foto: Citroën

Jezdecký mág Sébastien Loeb

Článek

Mistr světa v rallye závodí v Le Mans v posádce Pescarolo Judd spolu s krajany Soheilem Ayarim a Erikem Helarym. První kvalifikaci vyhráli s náskokem osmi desetin sekundy před týmem, který tvoří trojnásobný vítěz Le Mans Němec Frank Biela, Brit Allan McNish a Ital Emanuele Pirro v audi R8.

"Ani jsme nechtěli vybojovat provizorní pole position, ale když měli ostatní vozy technické problémy, museli jsme zachránit čest Pescarola," řekl Ayari.

Loeb se na okruhu cítil dobře a přiznal, že rychlost trati jej uchvátila. "Řídil jsem devadesát minut. Nejdůležitější bylo dostat se do správného rytmu," řekl nováček v Le Mans, kde vítězové při celodenním závodu najedou přes 5000 kilometrů.

Na slavném oválu se představil i Tomáš Enge, který se společně s Peterem Koxem a Pedrem Lamym střídá za volantem vozu Aston Martin DBR. V první části kvalifikace obsadili ve třídě GT1 šesté místo, když za nejrychlejší trojicí Goueslard, Dupard, Vosse, startující s Ferrari 555 Maranello, zaostali o více než deset vteřin.

Start 73. ročníku slavného vytrvalostního závodu je v sobotu v 16 hodin.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články