Hlavní obsah

Enge pomohl v Le Mans vyhrát kvalifikaci třídy GT1

LE MANS (Francie)

Tomáš Enge předvedl v druhé části kvalifikace na závod 24 hodin v Le Mans výborný výkon a svému týmu pomohl k vítězství ve třídě GT1. Český pilot, jenž se za volantem vozu Aston Martin DBR střídá s Peterem Koxem a Pedrem Lamym, zajel v závěru kvalifikace nejlepší čas týmu, který ho v celkovém pořadí řadí na 17. místo.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

Jedinému českého jezdci, který se představil v mistrovství světa formule 1, se tak i při čtvrtém startu ve slavném závodu podařilo pomoci své posádce k prvnímu místu v kvalifikaci ve své třídě. Navíc vytvořil rekord okruhu pro kategorii GT1.

"Ukázali jsme, že jsme rychlí, a nyní se těšíme na závod. Máme tady fantastickou podporu a mám radost za celý tým," řekl Enge, jenž tak pomohl automobilce Aston Martin k úspěšnému návratu na dráhu v Le Mans. "Je to skvělý vůz, který se snadno řídí a skvěle se chová," uvedl Enge v oficiální tiskové zprávě týmu.

Kvalifikaci ovládly vozy stáje Pescarolo Judd, která patří čtyřnásobnému vítězi z Le Mans Henrimu Pescarolovi. Nejlepší postavení na startu si vybojoval tým ve složení Emmanuel Collard, Jean-Christophe Boullion a Erik Comas. Další posádka této stáje v čele s mistrem světa v rallye Sébastienem Loebem, která kralovala první části kvalifikace, skončila druhá.

Velkou radost udělal svým fanouškům i Jean Paul Belmondo. Francouzská herecká legenda vyhrála se svým týmem třídu LMP2, v celkovém pořadí patří patří jeho vozu Courage C65 12. místo.

Výsledky:
1. Collard, Boullion, Comas (Fr./Pescarolo-Judd C60) 3:34,715, 2. Ayari, Hélary, Loeb (Fr./Pescarolo-Judd C60) 3:35,555, 3. McNish, Biela, Pirro (Brit., Něm., It./Audi-Champion R8) 3:37,795, ...17. Enge, Lamy, Kox (ČR, Port., Niz./Aston Martin BDR) 3:48,576.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint