Hlavní obsah

Enge, Janiš a Pergl dojeli v Monze druzí v závodu série Le Mans

Česká trojice Tomáš Enge, Jaroslav Janiš a Robert Pergl s vozem Ferrari 550 Maranello obsadila druhé místo ve třídě GT1 ve druhém závodu vytrvalostního seriálu Le Mans, který se o víkendu konal v Monze. Členové týmu MenX nestačili pouze na italský Scuderia team.

Foto: BPA Sport Marketing

Tomáš Enge

Článek

Enge a spol. bojovali na italském okruhu o vítězství. V průběhu závodu na 1000 km byli i v čele, ale nakonec dojeli druzí. Důležitým momentem závodu byla tříminutové penalizace, kterou tým dostal za nesrovnalosti při zastávce v boxech. Oproti původním předpokladům se za volant dostal i Janiš, jenž klání dokončoval. V absolutním pořadí dojeli Češi devátí.

"Je to příjemný pocit, být poprvé v letošní sezoně na stupních vítězů. Doufám, že jsem konečně prolomil smůlu a od teď mi bude osud více nakloněný," řekl Enge na svých oficiálních stránkách. Liberecký pilot, jenž se věnuje zejména závodům zámořské série IRL, zajel i nejrychlejší kolo ve své třídě. "Jel jsem vždy ostře, mám rychlé kolegy, myslím, že jsme si stupně vítězů zasloužili," uvedl Enge.

MenX tak dokázal odčinit nezdar z belgického Spa, kde se posádce nepodařilo dojet do cíle. Pětidílný šampionát bude pokračovat 12. a 13. srpna v Silverstonu.

Výsledky třída GT1:
1. BMS Scuderia (Ferrari - Pescatori, Bartyan, Seiler) 5:03:32,532 hod., 2. MenX (Ferrari - Pergl, Enge, Janiš) 5:04:17,710, 3. Convers (Ferrari - Bouchut, Fomenko, Vasiljev) -2 kola.

Reklama