Hlavní obsah

M. Schumacher: Omlouvám se fanouškům

PRAHA

Fiasko. Jinak nelze nazvat výkon sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera a vůbec týmu Ferrari v nedělní GP Itálie na okruhu v Monze. Po letech skončila stáj na tomto autodromu bez bodu, byť právě tady se loni německý jezdec radoval ze svého sedmého titulu. Jeho vyjádření v průběhu víkendu také odpovídají situaci, v níž se ocitl on sám i stáj...

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Michael Schumacher

Článek

"Omluvám se fanouškům, kteří do Monzy na závod přišli, je mi jich líto. I tak jich přišlo mnohem méně než v minulých letech. Už nám nevěří. My jsme sice neslibovali vítězství, ale věřili jsme, že bodovat budeme a při určité dávce štěstí a pro nás příznivém souběhu okolností se třeba dostaneme i na stupně vítězů. Žel, výsledek je i pro nás zklamáním. Pro mne osobně velikým.

Tam, kde jsem loni slavil svůj sedmý mistrovský titul, jsem tentokrát musel spolknout hořkou pilulku. Už neexistuje žádná možnost, že bych obhájil. Upřímně řečeno, letos už se to ani čekat nedalo, ale ten fakt sám byl v Monze nepříjemnější než kdekoliv jinde. Navíc jsme pošramotili i naše šance na celková třetí místa v šampionátu jezdců i Poháru konstruktérů. Sice je zatím držíme, ale do konce zbývají ještě čtyři závody. Stát se může cokoliv, v náš prospěch i neprospěch.

Loni jsme byli suverénní, letos je jasné, že na prvenství naše vozy prostě nemají a důvodů je mnoho. Pneumatikami počínaje, přes motory a samotnými auty konče. Dobré výsledky jsou spíš jen záblesky v temnu marného hledání.

V Monze nám nevyšla kvalifikace, což bylo velké zklamání. Ani strategie, kdy jsem začal s lehkým vozem, se neukázala jako spásná. Tento okruh je nejrychlejší a my na soupeře rychlostně nemáme. Tentokrát jsme nestačili ani na ty, které bychom měli i za stávající situace porážet. Jel jsem na deváté pozici a chtěl se pokusit alespoň o bod. Bohužel jsem snahu přehnal a ztratil šanci na dobrý výsledek. Rubens Barrichello dopadl ještě hůř.

Reklama

Související témata: