Hlavní obsah

Enge chce v závěru sezóny IRL vylepšit dosavadní maximum

WATKINS GLEN

Proniknout mezi nejlepší čtveřici, to je cíl, s kterým se český jezdec Tomáš Enge v neděli postaví na start předposledního závodu letošního seriálu Indy Racing League. Šestnáctý díl soutěže se uskuteční na klasickém okruhu ve Watkins Glen, a i proto si liberecký rodák věří. Na stejném typu okruhu totiž v Sonomě zajel páté místo, jeho dosavadní maximum v zámořské sérii.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

Na rozdíl od Sonomy však Enge trať ve Watkins Glen prakticky vůbec nezná. Kvůli jiným závodním povinnostem se totiž nezúčastnil testovacích jízd. "Okruh jsem poznal zatím jenom podle televizních záběrů z jiných závodů. Ostrá příprava ale proběhne až na místě," řekl Enge na svých oficiálních internetových stránkách.

Přesto věří, že se mu podaří odčinit nezdar z minulého závodu v Chicagu, kde po technických problémech nedojel do cíle. "Věřím, že by nám měla trať vyhovovat, protože je spíše rychlejší. Náš vůz byl hodně konkurenceschopný v St. Petersburgu i Sonomě, a proto máme důvod věřit, že to zopakujeme i tento víkend," uvedl Enge.

Kvalifikace na okruhu nedaleko New Yorku je na programu v sobotu v 19:30 SELČ. Závod na 60 kol začne o den později v 21:45.

Průběžné pořadí IRL (po 15 z 17 závodů):
1. Wheldon (Brit.) 570 bodů, 2. Kanaan (Braz.) 468, 3. Hornish (USA) 456, 4. Franchitti (Brit.) 413, 5. Castroneves (Braz.) 400, 6. Sharp (USA) 390, ...17. Enge (ČR) 220.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint