Hlavní obsah

Enge popáté vyhrál kvalifikaci na 24 hodin v Le Mans

LE MANS

Český automobilový jezdec Tomáš Enge znovu potvrdil, že mu trať v Le Mans vyhovuje: popáté v kariéře tam dnes vyhrál ve své třídě kvalifikaci na slavný vytrvalostní čtyřiadvacetihodinový závod. S vozem Aston Martin by tak určitě potěšil i legendárního agenta Jamese Bonda, jehož číslo 007 má na kapotě.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

"Z dnešního pole position mám velkou radost. Pro mě osobně hodně znamená to, že jsem dokázal prodloužit moji kvalifikační neporazitelnost, ale vím, že pro závod to nic neznamená," uvedl Enge na svých oficiálních internetových stránkách.

Liberecký pilot, který tvoří posádku společně s Dareenem Turnerem a Andreou Piccinim,byl nejrychlejší ve třídě GT1, v absolutním pořadí skončil dvacátý. "Mohl jsem zajet i lepší čas, ale v posledním sektoru jsem narazil na pomalejší vozy. Víme, že tady máme dobrý vůz, nyní se musíme soustředit na bezproblémové kroužení po celých čtyřiadvacet hodin," dodal Enge.

Velkou motivaci vyhrát má i Kristensen

Nejlépe se vstup do závodu povedl "klasické" sedmičce: pole position pro sobotní start vybojoval pro Audi Dán Tom Kristensen, úspěch továrního týmu německé automobilky pak podtrhl druhým místem v kvalifikaci Marco Warner. Audi je tak na dobré cestě vyhrát čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans jako první s vozem s dieselovým motorem.

Velkou motivaci vyhrát má i Kristensen, kterému se to podařilo už sedmkrát. Podobně jsou na tom ale i další členové týmu. Stejný pocit již zažili i Ital Rinaldo Capello a Allan McNish ze Skotska, kteří tvoří elitní posádku Audi.

Závod bude ve Francii odstartován v sobotu v 17:00.

Reklama