Hlavní obsah

Enge s Turnerem ve své třídě ovládli závod ALMS

BRASELTON

Český automobilový jezdec Tomáš Enge vyhrál společně s Angličanem Darrenem Turnerem předposlední závod seriálu American Le Mans, který se konal na okruhu v Braseltonu u Atlanty. Enge s Turnerem ovládli za volantem vozu Aston Martin klasifikaci kategorie GT1, když za tři hodiny ujeli o jeden okruh více než jejich týmoví kolegové Stéphane Sarrazin z Francie a Portugalec Pedro Lamy.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

Enge tak dokázal navázat na zdejší triumf z roku 2003. "Nyní je to ještě lepší. Jsem rád, že jsme zde zvítězili, byl to pro nás dlouhý týden a půl," řekl Enge na svých oficiálních internetových stránkách.

Britskému týmu podle jeho slov hodně pomohly třídenní testy. "Podařilo se nám najít dobrou volbu pneumatik, připravili jsme výborné nastavení vozu a udělali všechno, co se dalo, pro toto vítězství," podotkl jezdec, který se na start postavil přesto, že měl v minulých dnech menší zdravotní problémy. "Ještě včera jsem si myslel, že nebudu moci jet. Lékař mi ale pomohl," dodal Enge.

Z vítězství se v 1000 mil dlouhém klání v Braseltonu radovali suveréni sezony Skot Allan McNish a Rinaldo Capello z Itálie, kteří pilotovali dieslový speciál Audi R10 a připsali si již sedmé prvenství v seriálu ALMS.

Enge s Turnerem obsadili v absolutním pořadí osmé místo. Liberecký pilot je v průběžném pořadí kategorie GT1 na třetím místě s jedenáctibodovou ztrátou na dvojici Olivier Beretta, Oliver Gavin.

Závěrečný závod seriálu se uskuteční 21. října na okruhu v Laguna Seca.

Reklama