Hlavní obsah

MČR quadcrossu čtyřkolek zahájeno

První letošní závod MČR čtyřkolek potvrdil, že nové třídy i sloučení stávajících výrazně pozvedlo úroveň i atraktivitu těchto závodů. Diváci v Kramolíně si kromě kvalitního čtyřkolkového závodění užili i sněžení, kroupy i sluníčko.

Foto: Jan Jasanský

Závod MČR v quadcrossu v Kramolíně.

Článek
Fotogalerie

Junior

Nová čtyřkolková kategorie jela svůj historicky první závod. Obě třídy, Junior I a Junior II, se jely jako sloučené. Ve třídě Junior II se pral o vedení Tomáš Cífka s Matějem Saňou, kteří šli až do Matějova pádu po sobě hodně statečně. Z Matějova pádu vytěžil druhé místo Dominik Vavrů, třetí skončil Martin Lemon. Stejné pořadí v cíli bylo i ve druhé rozjížďce. V mladších dětech Junior I šel ihned po startu do čela Marek Fischer na Accessu DRR 100 z ASP Group Racing Teamu, který vedení s přehledem držel před druhým Vojtěchem Kroutilem. Třetí dojel Jan Pánik. Také druhou rozjížďku ovládl Marek Fischer, který jí vyhrál stylem start-cíl.

Přebor ČR

Přeboru ČR zpočátku dlouho vodil Radek Procházka, ovšem jen do té doby, než se přes něj přehnal po špatném startu Jiří Kašpar. Za ním dojeli v první jízdě třetí Miroslav Kuchta, v druhé jízdě byl bronzový Radek Procházka. Veterán Jan Rejholec skončil v druhé jízdě druhý, čímž překvapil celé závodní pole, ale pravděpodobně nejvíc sám sebe.

Mistrovství republiky

Nejprestižnější kategorie mistrovství republiky opět prokázala, že je nejprestižnější třídou plným právem. Na čele sváděli po celý závod strhující boje Martin Liška z ASP Group Racing Teamu a David Tušl. V obou rozjížďkách Martin Liška i letos soupeřům názorně vysvětlil, proč je loňským mistrem, ale zejména David Tušl jej nenechal ani chvíli na pokoji, a tak byl jejich souboj ozdobou závodu. V první rozjížďce obsadil třetí místo Jindřich Petlach před Josefem Císařem, který zabojoval hlavně v druhé rozjížďce, kde dojel třetí, což pro něj znamenalo třetí místo i celkově. Druhá rozjížďka ovšem pro hodně jezdců znamenala konec: Michal Prskavec po defektu brzd přeskočil lavici a přistál v křoví, Petru Hefnerovi vypověděla službu elektroinstalace, Jindřich Petlach zase skončil kvůli zadnímu ochrannému plechu, který se mu dostal do rozety, a to je byl jen zlomek vypadlých.

K neutahání se ukázal Martin Liška z ASP Group Racing Teamu, který v sobotu ráno zakempoval v Kramolíně, odtud si společně s Lukášem Studeným a dalšími odskočil střihnout si navíc ještě závod ITP Essox cupu v nedalekých Božeticích, a když tam (a to hodně dramaticky) vyhrál, vrátil se vyhrát i nedělní mistrák v Kramolíně.

Reklama

Související témata: