Hlavní obsah

Pěkný karambol, oddechl si nezraněný Kovalainen

BAHRAJN/PRAHA

Testovací program týmu Renault před startem mistrovství světa formule 1 se dostal do mírného skluzu poté, co Heikki Kovalainen v úterý zdemoloval svůj vůz na okruhu v Bahrajnu. Mladý Fin trefil v rychlosti přes 200 km/h bariéru, ze zmačkaného monopostu ale vystoupil sám a nezraněný.

Článek

"V sedmé zatáčce jsem ztratil kontrolu nad vozem a napálil to přímo do bariéry. Všechny bezpečnostní systémy ale zafungovaly perfektně a proto se mi nic nestalo. Byl to pěkný karambol," oddechl si nováček v seriálu MS, jenž dostal u Renaultu příležitost po odchodu dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa do stáje McLaren.

Pětadvacetiletý pilot při nárazu poškodil zejména pravou část vozu a do kokpitu znovu  usedne zřejmě až ve středu odpoledne. "Vůz to docela odnesl, což v našem testovacím programu v Bahrajnu způsobí drobné zdržení. Minulý týden jsme sice zaznamenali během tří dnů velmi pozitivní data, ale do úvodního závodu sezóny nás čeká ještě hodně práce," doplnil Kovalainen v tiskové zprávě své stáje.

Nejrychlejší časy v Bahrajnu v úterý zajížděli piloti stáje Ferrari, Brazilec Felipe Massa a Fin Kimi Räikkönen. Pomyslné stupně vítězů doplnil Fernando Alonso s mclarenem.

Reklama

Související témata: