Hlavní obsah

Alonso dostal od Briatoreho svolení testovat McLaren

Dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso dostal překvapivou možnost testovat monopost McLaren svého nového chlebodárce. Alonsův dosavadní zaměstnavatel Renault na poslední chvíli přece jen dovolil výjimku ze smlouvy, která Španělovi u bývalé stáje vyprší až s koncem kalendářního roku. Pětadvacetiletý jezdec tak odkroužil několik kol na okruhu v Jerezu.

Článek

Na sobě měl přitom kombinézu, na níž nebylo ani jedno logo partnerů, stejně tak chyběla jména sponzorů i na autě. Testování Alonsovi povolil šéf Renaultu Flavio Briatore, který tím v podstatě dal jezdci předčasný vánoční dárek.

"Fernando mě požádal, že by se chtěl s novým autem sžít. Dva roky jsme měli dobré vztahy, takže jsem mu tu možnost dal," řekl na stránkách týmu www.renaultf1.com.

Alonso jezdil ve voze s technickým označením MP4-21. "Musím Flaviovi poděkovat, že na mou žádost takto reagoval. Měli jsem spolu dobré vztahy," řekl Alonso, třebaže ještě nedlouho před skončením uplynulé sezóny vedení týmu kritizoval v tom smyslu, že nemá zájem na zisku jeho titulu mistra světa.

Alonso má v novém voze jezdit také na okruhu ve Valencii v polovině ledna. Jeho pocity z jízdy v nové formuli agentury nepřinesly.

Reklama

Související témata: