Hlavní obsah

Brawn by po pauze rád opět spolupracoval s Ferrari

ŘÍM

Tým formule 1 Ferrari se bude muset obejít bez dosavadního technického ředitele Rosse Brawna možná jen jediný rok. Úspěšný odborník, který v průběhu minulé sezóny oznámil, že si od královské automobilové třídy potřebuje minimálně na rok odpočinout a dobrovolně se vzdal funkce, by po přestávce rád našel uplatnění ve formuli 1 znovu v italské stáji.

Článek

V rozhovoru na internetové stránce ITV Sport Brawn prohlásil, že se těší na příští výzvy, kterým by rád čelil opět jako člen týmu Ferrari. "Deset let práce u Ferrari jsem ale pociťoval jako milník a ideální okamžik pro oddechový čas," vysvětlil dvaapadesátiletý Brit pohnutky k pauze, ke které se rozhodl ještě před oznámením hvězdného Michaela Schumachera o konci kariéry.

Za jeho působení u Ferrari Schumacher vyhrál v letech 2000 až 2004 pětkrát po sobě titul mistra světa, společně se setkali i za předchozího působení německého pilota v Benettonu.

Brawn označil za trochu nešťastné načasování odchodů tří klíčových osobností Ferrari, ke kterým vedle Schumachera a Brawna patřil i šéf týmu Jean Todt. Toho po přechodu do funkce obchodního ředitele nahradí Stefano Domenicali, Brawnův post zaujme Mario Almondo a jezdeckou jedničkou se stal Kimi Räikkönen.

"Bylo by to jednodušší, kdyby ty změny nebyly tak dramatické. Nová generace ale určitě naváže na naši nedávnou vítěznou tradici," řekl Brawn. Tým se však podle něj bude muset naučit pracovat právě s Räikkönenem. "To je extrémně rychlý jezdec, který ale bezpochyby pracuje úplně jinak než Schumacher. Nicméně spolupracovat s Kimim může být velmi zajímavá zkušenost a rád bych toho byl součástí," dodal Brawn.

Reklama

Související témata: