Hlavní obsah

Závod A1 GP na Zélandu pojede Enge, Janiš je nemocný

PRAHA

Zdravotní indispozice Jarka Janiše donutila vedení českého týmu v A1 Grand Prix ke změně na soupisce pro první závod letošního roku v novozélandském Taupu. Janišovi byl po potížích v Dubaji nařízen klid a rehabilitace a za volant tak usedne zkušený Tomáš Enge, jenž byl narychlo povolán z Floridy, kde se připravuje na čtyřiadvacetihodinovku v Daytoně.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge za volantem českého vozu na okruhu v Sepangu.

Článek

"Původně měl jet tento víkend Jarek, ale po jeho zdravotních problémech v Dubaji jsme museli změnit plány. Měli jsme na výběr mezi Tomášem a Honzou, oba se připravují na Daytonu a vzhledem ke zkušenostem dostal přednost Tomáš, ačkoliv tím přijdeme o trénink nováčků," uvedl v tiskové zprávě českého týmu jeho šéf Antonín Charouz.

Engeho náhlá změna plánu nerozhodila. "Byl jsem uprostřed fyzické přípravy na 24 hodin Daytony a vlastně celou sezónu, když jsem dostal zprávu, že jedu na Novém Zélandu. Je to změna plánu, ale je to nádherná země a jsem tady rád. Okruh je zajímavý, jeho profil je blízký klasickým tratím, je to něco jiného než moderní autodromy," vysvětlil liberecký rodák.

Český pilot se bude učit trať stejně jako ostatní jezdci. "Trať znají možná jen místní jezdci, jinak bude pro všechny nová a bude se začínat od nuly. Některé zatáčky mi připomínají ty, které jsou i v rallye Nový Zéland - jedna mírně klopená zatáčka navazuje na druhou. Uvidíme, jaká bude přilnavost a nakolik se bude v průběhu víkendu vyvíjet. Své může říct i počasí, včera pršelo a dnes se střídaly mraky se sluncem," doplnil Enge.

A1 GP se na Novém Zélandu představí poprvé. Okruh u jezera Taupo byl v uplynulých měsících zmodernizován nákladem 12 miliónů dolarů. Kromě nových boxů byla upravena i trať, která nyní měří 3,5km. A1 GP bude prvním velkým mezinárodním podnikem, který do Taupa zavítá. Tým České republiky je po pěti závodech se ziskem 20 bodů na 11. místě průběžného pořadí.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články