Hlavní obsah

Montoya odmítl nabídku na návrat do F1

PRAHA

Automobilový závodník Juan Pablo Montoya dostal nabídku, aby se vrátil do seriálu formule 1. Kolumbijský pilot na zájem jednoho z týmů, který jej kontaktoval minulý týden, nereflektoval a podle svých slov nemá nejmenší zájem se do světového šampionátu, kde strávil šest sezón, vracet.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Juan Pablo Montoya při bleskové návštěvě Prahy.

Článek

"Dostal jsme na mobil textovou zprávu z Evropy, neřeknu ale od koho. V esemesce stálo, že kdybych se začal v sérii NASCAR nudit, mám otevřené dveře do formule 1. Srdečně jsem se tomu zasmál," uvedl v britského magazínu Autosport Montoya.

Kolumbijec se v minulé sezóně rozešel se stájí McLaren poté, co oznámil, že má domluvené angažmá za oceánem. Jako jeden z důvodů svého odchodu přitom uváděl, že mu formule 1 přijde nudná a že odchází za větším adrenalinem.

"Dovolte, abych se zeptal na jednu věc. Co se stane v letošním ročníku formule 1? Všichni na pneumatikách Bridgestone, kterýpak tým bude nejlepší? Bez debaty Ferrari. Výsledek mistrovství je prakticky dán a divák se bude opět nudit. Nechtěl bych jezdit v takovém seriálu," doplnil Montoya.

Podle Autosportu Montoyu lovila stáj Toro Rosso, jejíž šéf Gerhard Berger neskrývá nespokojenost s Vitantoniem Liuzzim a Scottem Speedem. Bývalý vynikající závodník dlouhodobě usiluje i o hvězdu série ChampCar Sebastiena Bourdaise, který loni vyhrál zámořský seriál potřetí za sebou. Spekuluje se také o Bergerově kontaktu s dvojnásobným mistrem světa F1 a současným jezdcem série DTM Mikou Häkkinenem.

Reklama

Související témata: