Hlavní obsah

Red Bull představil bez velké parády letošní vůz

BARCELONA

Žádné okázalosti, ohromující show, modelky, stovky VIP hostů. Stáj formule 1 Red Bull v pátek se vší skromností představila v pit lane na Katalánském okruhu u Barcelony monopost pro letošní sezónu s označením RB3. Vůz je prvním strojem z dílny Adriana Neweye po jeho odchodu z týmu McLaren.

Článek

"Samozřejmě, že vlivem mého bývalého působiště je RB3 v některých aspektech 'mclarenovské'. Část je naopak prodloužením vývoje práce Red Bullu a část jsou zcela nové nápady," uvedl vyhlášený konstruktérský mág, jehož návrhy v minulosti pomohly k titulům stájím McLaren a Williams.

Větší konkurenceschopnost předpověděl Newey i novému vozu. Stáji Red Bull se minulá sezóna vůbec nevyvedla podle představ, s pouhými šestnácti body skončila na sedmém místě Poháru konstruktérů a má co napravovat.

"Některé myšlenky jsou už staršího data, ale jako celek tvoří agresivní materiál s velkým vývojovým potenciálem," věří Newey. Jak ale sám připustil, neplechu by mohl způsobit přechod na pneumatiky Bridgestone. "Podobně jako ostatní stáje z bývalé rodiny Michelinu zatím nejsme s obutím Bridgestone ještě úplně sžití," prohlásil.

Nadšený je naopak ze spolupráce s automobilkou Renault, která Red Bullu dodává motory. "Bylo skvělé vrátit se ke spolupráci s Renaultem. Už za mého působení ve Williamsu to moc dobře klapalo a věřím, že to tak bude i v mém novém působišti. Renault nedodává motory druhému týmu za účelem závratného zisku, ale především proto, aby vyzkoušel v akci co nejvíc pohonných jednotek a poučil se v otázkách výkonu a spolehlivosti," doplnil Newey.

Představení nového monopostu u garáže Red Bullu se zúčastnila kompletní jezdecká ekipa, závodní jezdci David Coulthard s Markem Webberem a testovací piloti Robert Doornbos s Michaelem Ammermüllerem. Nechyběl ani šéf stáje Christian Horner.

Monoposty F1 pro sezónu 2007
RenaultR27
FerrariF2007
McLaren-MercedesMP4-22
BMW-SauberF1.07
ToyotaTF107
HondaRA107
Red BullRB3
Toro Rosso?
Williams?
Spyker5. února
Super Aguri12. března

Reklama

Související témata: