Hlavní obsah

Reklamy na formulích Hondy nahradí zeměkoule

LONDÝN

Ani jediná reklama nebude v letošní sezóně k vidění na formulích stáje Honda. Monoposty bude v seriálu mistrovství světa zdobit pouze obrázek planety Země. Vedení týmu tak chce upozornit na nebezpečné změny klimatu.

Článek

"Je to největší problém současnosti. Formule 1 nemůže stát stranou," řekl při prezentaci šéf stáje Nick Fry. "Závody sledují milióny lidí po celém světě, navíc disponujeme nejnovějšími technologiemi. Myslím, že můžeme na problémy s klimatem nejen upozornit, ale také pomoci s jejich řešením," dodal Fry s tím, že zeměkoule vyobrazená na novém monopostu RA107 bude tvořena jmény lidí, kteří podpoří akci na internetových stránkách www.myearthdream.com. Jména prý budou na formulích k přečtení mikroskopem.

U ochránců životního prostředí se akce Hondy nesetkala s velkým nadšením. "Nevím, jestli nabarvení formule na zeleno nějak pomůže životnímu prostředí na planetě," citovala agentura AP Aate Peterse, šéfa Evropské federace pro dopravu a životní prostředí.

V profesionálním sportu to není poprvé, co někdo postoupil reklamní plochy pro dobročinné účely. Fotbalisté Barcelony například nosí na prsou znak UNICEF. Přitom o lukrativní místo na dresu slavného celku usilovalo mnoho firem a organizátoři olympijských her v Pekingu za jeho pětiletý pronájem dokonce nabízeli přes 150 miliónů eur.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint