Hlavní obsah

Massa hýřil po testech v Bahrajnu optimismem

PRAHA/BAHRAJN

Spokojenost vládne necelé tři týdny před startem letošního mistrovství světa vozů formule 1 ve stáji Ferrari. Tým z Maranella má za sebou úspěšné testy na okruhu v Bahrajnu, kde po všechny dny zajížděl nejrychlejší časy a Brazilec Felipe Massa ve čtvrtek dokonce překonal traťový rekord, když se jako první jezdec dostal pod minutu a půl.

Článek

„Zdá se, že jsme vůz připravili dobře. Hodně jsme pokročili v oblasti nastavení i aerodynamice. Pokud porovnám začátek testování s posledními jízdami v Bahrajnu, je vidět obrovský rozdíl. Snad nám to vydrží i v sezóně,“ uvedl Massa.

Třetí muž loňského mistrovství světa hýřil v Bahrajnu optimismem, předvídat průběh šampionátu ale nechtěl. „Nepatřím k těm jezdcům, kteří rádi říkají, že budou vyhrávat. Místo řečí se raději snažím tvrdě pracovat,“ prohlásil pětadvacetiletý rodák ze Sao Paula.

Massu zdobila v Bahrajnu rychlost, brazilskému jezdci je ale jasné, že pro útok na pozice stáje Renault bude třeba i dalších ingrediencí. „Není to jen v rychlosti. Bez spolehlivosti nemáte šanci a potřebujete také obrovský kus štěstí. Věřím, že se mi povede spojit všechno pěkně dohromady a dočkám se vítězství. To bych byl nejšťastnější člověk na světě,“ dodal Massa, jemuž se v loňské sezóně povedlo vyhrát v Turecku a v Brazílii.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint