Hlavní obsah

Barrichello: Na Ferrari zatím nikdo nemá

Již jen týden zbývá do startu letošního ročníku mistrovství světa vozů formule 1 a s ubývajícím časem se množí spekulace a odhady o šancích jednotlivých stájí. Pilot týmu Honda Rubens Barrichello má po závěrečném testování v Bahrajnu jasno: v nejlepším světle se mu jeví stáj Ferrari, v jejíchž barvách ještě před dvěma sezónami jezdil.

Článek

Ferrari se právě v Bahrajnu během dvoutýdenních testů velice dařilo a Felipe Massa v závěru svého působení stanovil nový traťový rekord. Barrichello připustil, že z výsledků testování nelze dělat objektivní závěry pro samotné závody, nicméně je přesvědčen, že italská stáj je před sezónou připravena nejlépe.

„Během testů lze těžko odhadovat, jak rychlé vozy jsou. U soupeřů nevíte, s jakým množstvím paliva jedou a na co se při testu zaměřují. Někteří jezdci například jezdili ještě s loňskými zadními křídly, což je dost zavádějící, protože kolo zajedou pomaleji, ale na rovince mohou být zase rychlejší. Co je ale neoddiskutovatelné, Ferrari je zkrátka přede všemi. Bez ohledu na to, co testovali, byli prostě nejrychlejší,“ uvedl čtyřiatřicetiletý brazilský jezdec v rozhovoru pro britský odborný magazín Autosport.

V závěsu za Ferrari Barrichello tuší týmy McLaren a BMW. „A samozřejmě Renault. Ten vypadal velmi dobře, i když někdy byl rychlejší, někdy pomalejší. Ale to je právě rozdíl v množství paliva v nádrži,“ prohlásil.

Sebe a stájového kolegu Jensona Buttona tipuje zkušený pilot do „první desítky“. Pokud by měly vozy Honda vyhrávat závody, potřebovaly by podle Barrichella ještě drobná vylepšení. „Ještě se s něčím potýkáme. Máme problémy se stabilitou brzd, tam je skutečně velký prostor pro zlepšení. Zatím nás vidím na šesté až desáté místo v kvalifikaci. Jak to ale skutečně bude, ukáže až za týden první závod v Austrálii,“ uzavřel Barrichello.

Reklama