Hlavní obsah

Alonso chválil McLaren, chce třetí titul

MELBOURNE/PRAHA

Pořádně nažhavený je před prvním závodem letošního mistrovství světa vozů formule 1 v Austrálii obhájce titulu Fernando Alonso. Španělský pilot bude po dvou úspěšných letech ve stáji Renault usilovat o prodloužení své vlády v barvách týmu McLaren, v němž je podle svých slov navýsost spokojený.

Článek

„Atmosféra v týmu je skvělá. Všem leží na srdci návrat na výsluní, během zimní přípravy tým odvedl skvělou práci. Vůz je proti loňskému modelu mnohem lépe připravený, v Austrálii bychom měli bojovat o vítězství. Stejně jako v průběhu celého roku. Do šampionátu vstupuji s velkým sebevědomím,“ prohlásil Alonso bojovně na čtvrteční tiskové konferenci v Melbourne.

Na závod v Albert Parku se španělský jezdec hodně těší. „V Melbourne se mi jezdí velmi dobře. V roce 2005 se mi podařilo ze šestnáctého místa dojet třetí, loni jsem vyhrál,“ zavzpomínal pětadvacetiletý dvojnásobný mistr světa.

"Ferrari se jeví dobře, nechme se překvapit"

Experti před úvodním závodem sezóny pasovali do role papírového favorita stáj Ferrari, Alonso nicméně očekává vyrovnaný, otevřený duel. „Ferrari odvádělo především v závěru zimní přípravy skvělou práci. Pokud si ale dobře vzpomínám, tak loni v létě byli při testech nejrychlejší a v závodech bylo najednou vše vyrovnané. Důležité je, abychom byli od začátku v boji o čelní pozice a odvedli stoprocentně svoji práci,“ má jasno.

Před zahájením šampionátu si bývalá jednička Renaultu stejně jako minulý týden postěžovala na potíže s pneumatikami Bridgestone, které od letošní sezóny používají povinně všechny stáje. „Je to jiné. Piloti, kteří jezdili na pneumatikách Michelin, musejí upravovat svůj jezdecký styl. Samozřejmě včetně mě. Jezdci, které čeká v šampionátu premiéra, mají mnohem lepší startovací pozici, protože nemusejí odstraňovat staré návyky,“ zalitoval Alonso.

Po měsících příprav je ale rád, že se dostane zpět k závodění. „Zima byla opravdu dlouhá. Konečně to zase všechno začíná. Je čas vyložit karty na stůl,“ uzavřel nažhavený Španěl.

Reklama

Související témata: