Hlavní obsah

Nováček Hamilton zářil, nervozitu necítí

Podle mnohých jednou dosáhne stejných úspěchů jako Prost, Senna, Schumacher nebo Alonso. Britský automobilový závodník Lewis Hamilton vstoupil v barvách McLarenu do světa formule 1 při pátečních trénincích v Austrálii ve výborném světle: v dopolední jízdě obsadil čtvrté místo a odpoledne si ještě o jednu příčku polepšil.

Článek

„Prožil jsem fantastický den. Každý okamžik mé premiéry v Melbourne je naplněním toho obrovského snu. Moc si to užívám. I takové drobnosti, jako vyjetí z boxů, projetí boxovou uličkou...“ vykládal na páteční tiskové konferenci první pilot tmavé pleti, který získal post závodního jezdce ve formuli 1.

Ranní trénink narušil v Melbourne déšť a Hamiltona překvapilo, že dokázal zajet čtvrtý čas. Odpolední třetí příčka za dvojicí z Ferrari, Felipem Massou a Kimim Räikkönenm jej pak příjemně šokovala. Přesto zůstával při zemi. „Ani ve snu mě nenapadlo, že bych mohl zajet takový čas. Mým hlavním úkolem je ale sbírat zkušenosti, tréninky navíc nejsou závod. Uvidíme, co přinesou další víkendové jízdy,“ uvedl Hamilton.

Nervozitu prý vítěz evropské formule 3 z roku 2005 a loňský šampión série GP2 před ostře sledovanou premiérou necítí. „Zatím vše probíhá jako každá jiná příprava na úvodní závod sezóny. Nervozitu ani tlak necítím. Možná se to s blížícím se startem Velké ceny změní, ale zatím jsem v pohodě,“ ubezpečil novináře dvadvacetiletý pilot.

Reklama

Související témata: