Hlavní obsah

Schumacher chce údajně koupit stáj Toro Rosso

PRAHA

Michael Schumacher je prý na cestě zpět do formule 1. Legendární pilot chce údajně koupit tým Toro Rosso, který v seriálu mistrovství světa funguje jako 'béčko' stáje Red Bull. Sedminásobný mistr světa prý navíc uvažuje o spolupráci s bývalým technickým šéfem stáje Ferrari Rossem Brawnem, který stál za úspěchy týmu z Maranella po roce 2000.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Michael Schumacher

Článek

Podle informací listu Gulf News už dokonce Schumacher s Brawnem spřádají plány, jak vtrhnou do seriálu coby černí koně a zamíchají pořadím šampionátu. „Formule 1 mi dala všechno. Rád bych jí něco vrátil,“ odpověděl Schumacher vyhýbavě na otázku, zda plánuje návrat v roli majitele.

Nejúspěšnější pilot všech dob po svém loňském odchodu do sportovního důchodu nadále udržuje těsný kontakt s týmem Ferrari, podle všeho se chce ale podílet na dění v seriálu aktivněji. „To, že chce Michael koupit tým Toro Rosso je to pouhá domněnka. Ale dává smysl,“ přiživil spekulace Schumacherův manažer Willi Weber. „A pokud by se vrátil, pak určitě s někým, kdo ve formuli 1 hodně znamená,“ dodal Weber k údajné spolupráci s Brawnem, jenž dal pro letošní sezónu královské třídě vale.

Údajný návrat vítěze jednadevadesáti Velkých cen prý nadchl hlavního promotéra mistrovství světa Bernieho Ecclestona. „Michale byl jednou z fantastických postav historie formule 1, skutečná legenda. Jeho příchod do seriálu bych přivítal, ať už by byl v jakékoli formě. Při rozhodování může kdykoli počítat s mou pomocí,“ uvedl Ecclestone.

Schumacher si podle dostupných údajů vydělal během patnáctiletého působení ve formuli 1 téměř dvě miliardy dolarů. Majitel Red Bullu, rakouský miliardář Dietrich Mateschitz zaplatil před rokem a půl za převzetí týmu Minardi, z nějž vybudoval stáj Toro Rosso, 50 až 70 miliónů eur.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint