Hlavní obsah

Renault potřebuje radikální změny, varuje Fisichella

SEPANG

„Pokud chceme pomýšlet na slušné umístění v letošní sezóně, pak musíme co nejrychleji přistoupit k radikálním úpravám monopostu!“ Pilot stáje Renault Giancarlo Fisichella během příprav na Velkou cenu Malajsie varoval před propastnou ztrátou na týmy Ferrari a McLaren a nabádal vedení, aby bez okolků připravilo vylepšenou 'b-verzi' vozu R27.

Článek

Fisichella se u Renaultu po odchodu Fernanda Alonsa do McLarenu posunul na pozici jedničky, start letošního mistrovství světa v Austrálii by ale jen stěží oznámkoval alespoň podobnou cifrou. Páté místo a víc než minutová ztráta na úvod sezóny čtyřiatřicetiletého Itala řádně rozladily.

Zatímco vítězný Kimi Räikkönen s ferrari zajel v melbournském Albert Parku nejrychlejší kolo za 1:25,235 minuty, Fisichella byl o celých 1,657 sekundy pomalejší! Rodák z Říma proto před závodem v Malajsii, kde bude příští neděli obhajovat loňské vítězství, přišel s jednoznačným varováním: pokud chceme zachránit letošní sezónu, musíme provést radikální změny!

„Potřebovali bychom kompletně předělat přední zavěšení a upravit šasi. To by ale zabralo dost času. Vedení týmu by proto mělo přistoupit k nějaké radikální změně, pokud chce pomýšlet na dobré umístění,“ uvedl italský pilot v rozhovoru pro magazín Autosprint.

Reklama

Související témata: