Hlavní obsah

GP Francie F1 se příští rok možná nepojede

PRAHA

Ve Francii se možná v příští sezóně nepojede poprvé od roku 1950 závod formule 1. Francouzská motoristická federace zvažuje, že kvůli nevyhovujícím podmínkám a slabým diváckým návštěvám na okruhu v Magny-Cours stáhne závod z kalendáře mistrovství světa.

Článek

O možnosti vyškrtnutí Velké ceny Francie ze seriálu informoval ve čtvrtek sportovní deník L'Équipe, v pátek pak přišla s vyjádřením i Francouzská motoristická federace.

„Vzhledem k tomu, že vedení federace na své březnové schůzce nenašlo záruky, že podnik nebude ztrátový, zvažuje stažení závodu z kalendáře sezóny 2008. Konečné rozhodnutí padne na další schůzce v červenci, na níž budou zhodnoceny podmínky a divácký zájem letošní Velké ceny v Magny-Cours,“ uvedlo vedení federace.

Pokud by se v příští sezóně skutečně Velká cena Francie nekonala, stalo by se tak poprvé od roku 1955, kdy se závod nejel kvůli havárii během slavného podniku 24 hodin Le Mans, při které zahynulo 80 lidí. Spolu s Velkou Británií je Francie jediným státem, kde se mistrovství světa formule 1 jezdí nepřetržitě od jeho založení v roce 1950. Letošní Velká cena Francie se jede 1. července.

Reklama

Související témata: