Hlavní obsah

Coulthard se proháněl ulicemi Bratislavy

BRATISLAVA

Jezdec stáje Formule 1 Red Bull Racing David Coulthard v sobotu po desáté hodině projel 22 kilometrovým okruhem v ulicích slovenského hlavního města. Na trati dosáhl maximální rychlosti 293 kilometrů v hodině. "Byla to parádní jízda, trať byla skvělá, užíval jsem si to. Všude jsem viděl lidi kolem trati a to mně potěšilo," dodal Coulthard po návratu z exhibiční jízdy.

David Coluthard se svým monopostem v Bratislavě

Článek

Závodník Formule 1 byl prvním, kdo projel novým bratislavským dálničním tunelem Sitina. Podél trati byly tisícovky diváků, které překvapila nejen vysoká rychlost, ale také silný zvuk vozu Formule 1. "Závody F1 jsem živě ještě neviděl a tohle byl ohromný zážitek. Když David proletěl kolem nás, mimoděk jsem si zacpal uši," přiznal Ján z Bratislavy. "Jel příliš rychle, téměř jsem ho neviděla," postěžovala si Marika, která přijela do Bratislavy z města Modra.

První den mohou Bratislavané projít tunelem pěšky nebo na kolečkových bruslích. Automobilový provoz v 1,4 kilometru dlouhém tunelu bude zahájen v neděli 24. června. Tunelem projede podle odhadů 20 tisíc vozidel denně. Je totiž součástí dálnice D2 a je postavený při vjezdu do Bratislavy ve směru od Brna.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint