Hlavní obsah

Cesta k titulu je teď otevřená, míní Alonso

PRAHA

V euforii je po nedělním vítězství na Velké ceně Evropy španělský pilot formule 1 Fernando Alonso. Úřadující mistr světa se triumfem na Nürburgringu přiblížil na pouhé dva body vedoucímu jezdci mistrovství světa a kolegovi ze stáje McLaren Lewisi Hamiltonovi. "Cesta k titulu je teď otevřená," míní Alonso. Boj o nového šampiona dostal novou dramatickou zápletku.

Článek

Sedm závodů před koncem jsou totiž stále ve hře i oba piloti Ferrari. Felipe Massa ztrácí na druhého Alonsa devět bodů, o dalších sedm bodů pozadu je jeho kolega Kimi Räikkönen. A Fin věří, že ještě má šanci titul získat, ale je třeba vyřešit technické problémy stáje. Na Nürburgringu musel Räikkönen odstoupit ve 35. kole.

"Jsem pořádně naštvaný. Byl jsem na dobré pozici za Felipem a Alonsem a vůz byl v pořádku. Byl jsem přesvědčený o tom, že můžu vyhrát. Jenže pak začal selhávat hydraulický systém, já začal ztrácet, a nakonec jsem musel úplně zastavit," ," řekl Räikkönen pro BBC. "Ale ztráta na lídra zůstala stejná, nic není ztraceno," dodal.

Hamilton: Mám za sebou jen špatný víkend

Vedoucí muž průběžného pořadí Hamilton totiž v Německu rovněž nebodoval, po ošklivé nehodě v kvalifikaci dojel samotný závod až na devátém místě. "Pořád ještě šampionát vedu, mám za sebou jen špatný víkend. Do konce zbývá sedm závodů a to je ještě dlouhá cesta," odmítá Hamilton ústup ze slávy.

Na koni je teď naopak Alonso, podle kterého závod hodně ovlivnil déšť, čehož dokázal využít. "Mám rád změny počasí, a déšť mi vůbec nevadil. To jsem si teprve závod pořádně užíval. Celý závod byl úžasný, proto jsem byl na pódiu tak šťastný," rozplývá se Alonso. Také on ale ví, že celkové vítězství je ještě daleko. "V následujících sedmi závodech bych na nikoho nevsadil. Může vyhrát kdokoli, je to dost nepředvídatelné," míní.

Reklama