Hlavní obsah

Až v pátek se rozhodne, kdo bude hájit české barvy v A1 GP v Brně

PRAHA

Až v pátek se rozhodne, zda bude české barvy ve formulovém seriálu A1 Grand Prix hájit Erik Janiš, nebo Tomáš Enge. Šéf české stáje Antonín Charouz se totiž rozhodl využít pravidla nominace více jezdců pro jeden závodní víkend. Janiš tak nastoupí do pátečních brněnských tréninků a podle toho, jak se mu v nich povede, se Charouz rozhodne, zda dostane důvěru i v následující kvalifikaci a hlavních závodech.

Článek

Nominace dvou závodníků je zcela běžná a my ji chceme v domácím podniku využít. Tomáš je proti Erikovi mnohem zkušenější a zároveň mi potvrdil, že bolest jeho operovaného lokte ustupuje, takže by víkend v Brně zvládl," uvedl v pondělí Charouz v oficiální tiskové zprávě týmu. Právě zdravotní problémy Engeho jsou jedním z hlavních důvodů, proč nebyl nasazen do klání na Masarykově okruhu přímo.

Enge, jenž byl před rokem v Brně druhý, má totiž stále potíže s loktem, který si poranil při březnové nehodě v zámoří. "Není to nic proti Erikovi. Navíc pokud bude v pátečních jízdách v pohodě, rychlý a klidný, bude celý víkend jeho. Domácí závod v tak velkém šampionátu je vždy pro jezdce velkým psychickým břemenem a my chceme být co nejlépe připraveni, to je jediný důvod širší brněnské nominace," dodal Charouz.

Erik Janiš, plánovaná jednička českého týmu v této sezóně, vybojoval v prvním podniku v Nizozemsku jeden bod za desáté místo v hlavním závodě.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint