Hlavní obsah

Hamilton poučen, Alonso cítí šanci a Räikkönen by se rád smál

Karel FeltPrávo

Po jednadvaceti letech se budou v posledním závodě formule 1 prát o titul tři jezdci, 21. října na brazilském okruhu Interlagos mají šanci na celkový triumf kolegové z McLarenu Lewis Hamilton (107 b.) i Fernando Alonso (103), ale také Kimi Räikkönen (100) z Ferrari.

Článek

Hamilton je stále nejblíže tomu, být prvním nováčkem s titulem a zároveň i nejmladším mistrem světa. "Před závěrečnou Velkou cenou mám vše ve svých rukou. V Číně jsem poprvé nedokončil závod, což je pro ostatní jezdce věc, která je nevzruší. Pro mne to ale bylo nové, ale už jsem se s tím srovnal. Na tým se nezlobím, i když jsem měl být v boxech o kolo dřív. Pro všechny to je poučení,“ říká britský mladík.

"Porazit Lewise o čtyři body, to bude hodně těžké, ale za určitých okolností je možné všechno. Když jsem v sobotu říkal, že třeba v Číně nemusí závod dokončit, všichni se smáli. No a jak to dopadlo...,“ přemýšlí nahlas o svých šancích na třetí titul v řadě Fernando Alonso.

Stejné podmínky

"Vím, že mě v týmu moc nemusí, ale jedno je jisté. Pokud jde o techniku, budeme mít naprosto vyrovnané podmínky a bude záležet jen na mně, jak je využiji,“ dodává Španěl, jenž projevil svoji zášť vůči Hamiltonovi i tím, že kritizoval komisaře za to, že jej za údajný nesprávný manévr na trati nepotrestali penalizací. Sám pak zvažuje novou nabídku Renaultu.

"V Brazílii to bude hodně zajímavé. Do závodu jdu v lepší pozici než v Číně, ale pořád je moje situace z pohledu tři uchazečů o titul nejobtížnější. Musím spoléhat na zaváhání hned dvou soupeřů, ale stát se může cokoli. Já musím především vyhrát, a pak se třeba budu smát, což bych rád,“ říká k nadějím Kimi Räikkönen, jenž dovezl ferrari k 200. vítězství v Grand prix.

Na tomto rekordu se podílelo 36 jezdců ze 13 zemí, nejvýrazněji Michael Schumacher, jenž získal rekordních 72 vítězství. Za rudými vozy z Maranella je se 156 triumfy McLaren.

Reklama