Hlavní obsah

Janiš opět nezískal body v A1 Grand Prix

SEPANG

Erik Janiš stejně jako v předchozím závodě v Brně nezískal ani v Malajsii žádný bod do hodnocení Světového poháru národů formulového seriálu A1 Grand Prix. Janiš v neděli pouze zopakoval umístění ze sobotní kvalifikace, takže skončil sedmnáctý ve sprintu a o místo lepší výsledek zaznamenal v hlavním závodě. Český tým tak má na kontě stále jediný bod z premiérového dílu v seriálu v Zandvoortu.

Článek

Svoji nadvládu z kvalifikace potvrdil i v obou soutěžních jízdách o body Švýcar Neel Jani, který dvěma triumfy pomohl svému týmu i do čela průběžné klasifikace.

"Nejsem spokojený, ve sprintu mě už před polovinou závodu začala zlobit převodovka, která při řazení z dvojky na trojku skočila do neutrálu. To se opakovalo, takže jsem byl rád, že jsem závod vůbec dokončil," líčil Janiš na svém webu.

V hlavním závodě i přes strkanice po startu odjel s nepoškozeným vozem a v jednu chvíli se pohyboval i těsně za body na 11. místě. "Doufal jsem, že se mi při druhé zastávce podaří posunout. Po výjezdu z boxů jsem bojoval s německým vozem a ve druhé zatáčce mě soupeř trefil. To ukončilo jakékoliv naděje, ačkoliv vůz zůstal v pořádku," uvedl Janiš.

Čtvrté pokračování seriálu je připraveno na 16. prosince do čínského města Ču-chaj.

Reklama

Související témata: