Hlavní obsah

Alonso po roce znovu řídil renault a byl nejrychlejší

JEREZ

Úspěšný návrat za volant monopostu Renault prožil bývalý dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso. Španělský pilot byl v úterý nejrychlejší v testovacích jízdách osmi týmů, které se chystají na novou sezónu na okruhu v Jerezu. S vozem francouzské stáje, v jejíž barvách získal tituly v letech 2005 a 2006, odkroužil celkem 70 kol.

Článek

"Byl jsem trochu nejistý, protože jsem formuli už dlouho neřídil. Ale už jsem se nemohl dočkat, až se pustíme s týmem do práce," uvedl Alonso, který po minulé sezóně plné sporů opustil McLaren. Předtím strávil v Renaultu šest let.

"Poprvé jsem řídil auto bez kontroly trakce, ale ke konci už jsem si dovolil riskantnější jízdu," uvedl šestadvacetiletý závodník k jedné ze zavedených novinek v seriálu.

Vůz Renault prý prodělal od jeho předchozího angažmá velké změny. "Hodně věcí zlepšili, takže v jistém smyslu je to nové dobrodružství s novým týmem," řekl Alonso, který loni vyhrál čtyři Velké ceny a v šampionátu skončil třetí za Finem Kimim Räikkönenem z Ferrari a svým týmovým kolegou Britem Lewisem Hamiltonem.

Reklama

Související témata: