Hlavní obsah

Enge vyjede do A1 Grand Prix v Sydney z osmého místa

SYDNEY

Z osmého místa odstartuje Tomáš Enge v neděli do hlavního závodu v šestém dílu formulového seriálu A1 Grand Prix v Sydney. V sobotní kvalifikaci na okruhu Eastern Creek sice obsadil devátou příčku, ale po diskvalifikaci Kanaďana Roberta Wickense si o jednu pozici polepšil. Do sprintu vyjede český pilot ze čtrnáctého místa.

Článek

V pátek měl Enge potíže s malou přilnavostí vozu na hrbolaté trati, v sobotu se povedlo chování stroje vylepšit, ale spokojen stále nebyl. "Dopoledne jsme vyzkoušeli pár věcí, které měly zlepšit přilnavost, ale pořád to není ideální. Soustředili jsme se hlavně na závodní nastavení, jezdili s plnou nádrží a kontrolovali výšku vozu, aby moc nenarážel podlahou," uvedl Enge na své internetové stránce.

Kvalifikace byla hodně vyrovnaná, čtrnáct vozů dojelo v jedné sekundě. "Sprint byl rychlejší, protože před kvalifikací pro hlavní závod vysvitlo sluníčko a všichni byli proti očekávání o zhruba půl vteřiny na kolo pomalejší. Jsme v lepší pozici než v Taupu, ale pořád je co zlepšovat," prohlásil Enge. Před dvěma týdny na Novém Zélandu sprint nedokončil a v hlavním závodě byl dvanáctý. K dosavadním deseti bodům českého týmu tak žádný nepřidal.

Reklama