Hlavní obsah

V Jerezu se rasismus vůči Hamiltonovi neopakoval

MADRID

Další testovací jízdy britského pilota Lewise Hamiltona ve Španělsku se v úterý v Jerezu obešly bez podobných excesů, ke kterým se uchýlili někteří fanoušci zhruba před týdnem v Barceloně, kde se stal jezdec černé pleti terčem rasistických útoků. Třiadvacetiletý Brit za volantem mclarenu jakoby na předchozí události zapomněl a byl suverénně nejrychlejším jezdcem na trati.

Článek

Testovacím jízdám přihlíželo podle zahraničních agentur jen málo příznivců, kteří se jakýchkoliv projevů rasismu zdrželi. To před devíti dny v Barceloně upadl Hamilton v nemilost tamních příznivců, které ranil v uplynulé sezóně, když sesadil z pozice týmové jedničky McLarenu exmistra světa Fernanda Alonsa. Vedení Mezinárodní automobilové federace FIA za to pohrozilo španělským okruhům tvrdými tresty v případě opakování rasistických útoků.

Dnes ale i na žádost McLarenu nemuseli pořadatelé zpřísňovat bezpečnostní opatření a všeobecně se očekává, že k ničemu nekalému už nedojde. "Jsem přesvědčený, že to téma je uzavřené a tady k ničemu takovému nedojde," konstatoval šéf sportovního oddělení McLarenu Norbert Haug. "Teď je nejdůležitější, aby (španělští fanoušci) při dalších testech ukázali, že všechny piloty respektují, jako to tady bylo vždy," uvedl španělský testovací jezdec McLarenu Pedro De la Rosa.

Ten se dnes k časům vicemistra světa Hamiltona na trati nejvíce přiblížil, následovali Polák Robert Kubica v BMW a japonský pilot týmu Williams Kazuki Nakadžima. Testů se neúčastnily Ferrari a Toyota a pauzu měl i navrátilec do Renaultu Alonso.

Reklama