Hlavní obsah

M. Schumacher nařkl McLaren z týmové režie

HOCKENHEIM

Pětinásobný mistr světa, pilot formule 1 týmu Ferrari a vedoucí muž průběžného pořadí letošní sezóny Michael Schumacher obvinil konkurenční tým McLaren ze zakázané týmové režie. Prohřešku se měla britská stáj dopustit při VC Velké Británie. Šéf McLarenu Ron Denis to odmítá.

Foto: Hoch Zwei

Michaelu Schumacherovi se počínání McLarenu při GP Velké Británie nelíbilo.

Článek

Při závodu na britských ostrovech Fin Kimi Räikkonnen předjel svého kolegu Skota Davida Coultharda a podle Schumachera Coulthard Fina pustil před sebe na příkaz z boxů. Uvedl to v rozhovoru pro britský list The Independent.

"Překvapilo mě, že se o tom vůbec nemluvilo. Bylo s podivem, jak snadno se Kimi dostal před Davida. Z mého pohledu jde o jasnou věc," nechal se slyšet obhájce titulu. "Kdyby se totéž stalo u Ferrari, byla by z toho velká aféra," připomněl Schumacher loňskou ostudu, kterou si Ferrari utrhlo při Velké ceně Rakouska. Závod tehdy vedl Brazilec Rubens Barrichello, ale před cílem musel pustit svého stájového kolegu před sebe.

Montoya do McLarenu?

Podle německého deníku Bild by měl od roku 2005 za stáj McLaren jezdit Kolumbijec Juan Pablo Montoya, který hájí barvy Williamsu. Nahradit by měl Coultharda, jehož výsledky vedení týmu neuspokojují. U McLarenu by si podle informací deníku měl Jihoameričan vydělat ročně 10 miliónů dolarů, což je o tři více, než pobírá nyní.

V týmu, jehož spolumajitelem je automobilka Mercedes, má Montoya uzavřít tříletou smlouvu. Kdyby McLaren chtěl pilota hned pro příští sezónu, musel by ho z platné smlouvy vyplatit, což by podle Bildu stálo 20 miliónů dolarů.

Oba týmy přestup doposud popírají.

Reklama

Související témata: