Hlavní obsah

Král pojede v letošním roce seriál International Formula Master

Český automobilový jezdec Josef Král bude v letošní sezóně startovat ve formulové sérii International Formula Master, ve které bude hájit barvy britského týmu JVA. Sedmnáctiletý závodník se tak představí i českých fanouškům, neboť jeden z podniků osmidílného seriálu se uskuteční v polovině června v Brně v rámci Světového šampionátu cestovních vozů FIA - WTCC.

Článek

V loňské sezóně startoval Král v britském šampionátu formule BMW, ve kterém obsadil druhé místo. Poté se představil i ve Světovém finále tohoto seriálu, kde byl však po druhém místě v hlavním závodě kvůli porušení technických regulí vyloučen. Letos odjel i jeden závod za český tým v seriálu A1 Grand Prix a testoval speciál Audi pro šampionát DTM.

"Na start se pochopitelně velice těším a myslím, že zvládnutí stroje by mi nemělo činit potíže, když přihlédneme k tomu, že monoposty z A1 GP mají motor o výkonu skoro 600 koní a speciál z DTM okolo 500," uvedl Král v oficiální tiskové zprávě.

Ve formuli Master jezdci startují s monoposty, které jsou vybaveny jednotným čtyřválcovým motorem Honda o objemu 2000 ccm a výkonu 250 koní.

Reklama