Hlavní obsah

F1: Montoya se vážně dostává do hry o titul

PRAHA

Úřadující šampión M. Schumacher má před ním náskok jen šesti bodů Výrazné zrychlení vozů Williams a jezdecká dravost posouvají nedělního vítěze z Hockenheimu Juana Pabla Montoyu do pozice vážného uchazeče o post šampióna formule 1.

Foto: BMW AG

Juan Pablo Montoya na williamsu při páteční kvalifikaci na GP Německa na okruhu v Hockenheimu.

Článek
Fotogalerie

Montoya zatím nechce veřejně přiznat, že usiluje o titul. "Nemluvím o tom, nemyslím na to. Do konce šampionátu zbývají ještě čtyři závody a může se stát mnoho věcí," říká kolumbijský pilot, jenž při Velké ceně Německa vytěžil maximum z havárie mezi Barrichellem, Räikkönenem a R. Schumacherem v úvodní zatáčce. "Auto si vedlo fantasticky, dobře jsem odstartoval a zkrátka všem ujel. Tlačil jsem na pilu, co to šlo a povedlo se mi neudělat žádnou chybu," přiznal spokojeně.

Suverenitou vyděsil

Každopádně je Montoya nyní největším konkurentem pětinásobnému mistru světa Michaelu Schumacherovi, jenž má v čele průběžné klasifikace už jen šestibodový náskok. V Poháru konstruktérů pak chybí williamsu k dostižení ferrari pouhé dva bodíky. "Montoya byl v Hockenheimu k nezastavení, vládl od začátku do konce. Teď je pro Schumachera vážným soupeřem, navíc Ferrari je v šoku, že někdo zvítězil tak jednoznačně, jako to uměly jen rudé vozy z Maranella," oslavuje vítězství krajana ve dvanáctém závodě sezóny kolumbijský deník El Espectador.

Německého pilota musela vyděsit suverenita vítěze, na jakou byl zvyklý jen ve svém podání, vždyť s více než minutovým náskokem kromě něj za poslední tři roky nikdo nevyhrál. "Montoya se stal Schumacherovou noční můrou. Mistrovství světa je nyní duelem mezi nimi a to ještě na příležitost čeká Räikkönen, jehož ztráta devíti bodů na obhájce titulu není nedostižná," varuje italský deník Corierre dello Sport.

Králi hrozí sesazení

"Čtyři závody před koncem má nejlepší vyhlídky Montoya s extrémně rychlým vozem, zatímco Schumi je pod velkým tlakem. Král stále vede, ale hrozí mu sesazení," komentuje dění v šampionátu další list Tuttosport a připomíná, že M. Schumacher nestál od poloviny června na nejvyšším stupni.

Před závěrečnou čtvrtinou sezóny zdobí formuli 1 nevídané napětí. "Konkurence se hodně zlepšila, stojí přede mnou další výzva," přiznal Michael Schumacher. "Sezóna bude dramatická a zdá se, že přichází nejvhodnější doba k sesazení nepřemožitelného Schumiho a mohou to dokázat právě naše vozy," prohlásil odvážně bývalý pilot formule 1 Gerhard Berger, nyní šéf sportovního úseku automobilky BMW, jež dodává motory stáji Williams.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články