Hlavní obsah

Schumacher doufá, že jeho syn nebude závodit ve formuli

BARCELONA

Syn sedminásobného šampióna formule 1 Michaela Schumachera má za sebou premiéru v motokárovém seriálu RACC, bývalý pilot Ferrari přesto stále doufá, že devítiletý Mick se bude věnovat jinému sportu. Nedokáže si představit, že by jeho syn unesl tíhu slavného příjmení.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Michael Schumacher

Článek

"Mick dělá hodně věcí. Hraje fotbal, hokej, jezdí na koni, na motokárách. Proto věřím, že si vybere něco jako golf nebo tenis," řekl Schumacher agentuře Reuters. "Nedokážu si ani v nejmenším představit, jak by jezdil s břemenem mého jména," dodal.

Devětatřicetiletému Schumacherovi se také nelíbí, že start jeho syna v motokárách přitáhl velkou mediální pozornost. "Když jsem byl malý, nikoho jsem nezajímal, protože nikdo nevěděl, kdo jsem," prohlásil. "Klukovi je devět, dceři 11 a já bych byl moc rád, aby si mohli užít normální dětství. Když se píše o mně, je to v pořádku, ale oni s mediálním světem nemají nic společného," dodal.

Malého Micka při startu v motokárách o minulém víkendu ve Španělsku neochránil před pozorností médií ani krycí manévr, když ho otec nechal do závodů zapsat pod matčiným dívčím příjmením Betsch.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint