Hlavní obsah

Mosley se začal soudit s deníkem, který na něj poslal prostitutky

Prezident automobilové federace FIA Max Mosley se v pondělí poprvé vypravil k soudu, aby se domohl omluvy a odškodného od bulvárního deníku News of the World. Britský list v březnu zveřejnil jeho fotografie při sexuálních hrátkách s pěticí prostitutek, na svých webových stránkách navíc zveřejnil i sestřih videozáběrů. Mosley v pondělí při prvním dnu soudního přelíčení prohlásil, že se cítí být poškozen na svém soukromí.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

"Porušili jeho soukromí jen proto, aby pobavili své čtenáře. Každý člověk má právo na jeho ochranu, a to se týká i sexuálního života," prohlásil u soudu Mosleyho právník James Price. Mosley sám navíc popřel, že by se společnicemi praktikoval cokoli perverzního, natožpak s nacistickým podtextem. Deník přitom stále tvrdí, že má k dispozici celé pětihodinové video ze sadomasochistických orgií, okořeněných nacistickou ideologií.

Samotné setkání s prostitutkami nepopírá, nepopírá ani sadomasochistické hrátky. U soudu se prý ale chce očistit od nařčení z nacismu a navíc vysoudit tučné odškodné. O kolik přesně deník žaluje ale neřekl on, ani jeho právní zástupce. Zástupci deníku v pondělí u soudu zopakovali, že Mosley s prostitutkami hrál scény nápadně připomínající mučení, nutil je obléci si části uniforem a mluvit německy.

Osmašedesátiletý Mosley je od této aféry pod neustálou kritikou, přesto odmítl odstoupit z čela FIA a ve funkci ho před měsícem podrželi i členové federace na mimořádné valné hromadě. Pikantnost celého případu navíc podtrhuje fakt, že Mosleyho otec Oswald byl před propuknutím druhé světové války zakladatelem britské fašistické strany.

Reklama