Hlavní obsah

FIA: Ralf Schumacher je na vině, zaplatí pokutu

PAŘÍŽ

Mezinárodní automobilová federace (FIA) zamítla odvolání pilota formule 1 Ralfa Schumachera v případu havárie při Velké ceně Německa. Podle FIA je německý jezdec jediným viníkem nehody, byl mu ale zmírněn trest: místo horšího postavení na startu GP Maďarska zaplatí 50 tisíc dolarů pokuty.

Foto: ČTK/AP

Kolize vozů Ralfa Schumachera, Rubense Barrichela a Kimi Räikkönnena při GP Německa.

Článek
Fotogalerie

Mladší z bratrů Schumacherů měl původně odstartovat tuto neděli v Maďarsku z místa o deset pozic horšího, než které by si zajistil v kvalifikaci. "Odvolací soud potvrdil důkazy traťových komisařů proti Schumacherovi, ale udělený trest považoval za neadekvátní, proto ho nahradil pokutou 50 tisíc dolarů," uvedla FIA v oficiálním prohlášení.

Schumacher se o verdiktu dozvěděl od šéfa stáje Williams. "Málokdy mám po telefonátu od Franka Williamse takovou radost. Takový výsledek jsem nečekal, samozřejmě jsem ale doufal," napsal Ralf na svých internetových stránkách. "Jsem rád a vděčný, že odvolací soud FIA takto rozhodl. Díky tomu jsem si udržel malou teoretickou šanci na titul mistra světa," dodal čtvrtý jezdec průběžného pořadí.

Mladší bratr mistra světa Michaela Schumachera se v první zatáčce německého závodu po startu srazil s Kimim Räikkönenem na mclarenu a Rubensem Barrichellem ze stáje Ferrari. Do kolize se pak zapletly ještě další tři vozy a všichni postižení jezdci museli ze závodu na okruhu v Hockenheimu odstoupit. Německou Grand Prix vyhrál Ralfův stájový kolega Juan Pablo Montoya.

Reklama

Související témata: