Hlavní obsah

Janiš pojede v Maďarsku bez stájového kolegy

PRAHA

Bez podpory svého stájového kolegy Francouze Yannicka Schroedera se bude muset v sobotním závodu mezinárodního mistrovství formule 3000 v Maďarsku obejít Jaroslav Janiš. Schroeder měl totiž minulý týden při tréninku nehodu, při níž si poranil levou ruku.

Foto: www.jarek-janis.cz

Jarek Janiš

Článek

Janiš litoval, že pojede na Hungaroringu sám, ale přiznal, že se přesto na závod těší. "Nemůžu se dočkat návratu do kokpitu závodního vozu," nechal se slyšet český jezdec, jemuž v průběžném pořadí seriálu patří s 14 body osmé místo.

S okruhem poblíž Budapešti už má své zkušenosti. "Měl jsem příležitost si vyzkoušet Hungaroring se starší formulí 3000 od Reynardu a trať se mi líbí," prozradil na internetu Janiš. "Je tam hodně zatáček, které často na sebe navazují, takže důležitý je dobrý rytmus," zavzpomínal.

Nově povinná zástávka v boxech

"V závodu nás také čeká nová výzva v podobě povinné zastávky v boxech," připomněl, "věřím, že ji dobře zvládneme." Ani vedra, které touto dobou v Maďarsku každoročně panuje, se Janiš nebojí. "O Budapešti je známo, že tam v současné době obvykle panuje velmi teplé počasí, ale v průběhu přestávky jsem se hodně věnoval tréninku fyzické kondice, takže v tom nevidím problém," uzavřel Janiš.

V předchozím závodu šampionátu formule 3000, který se jel před třemi týdny v německém Hockenheimu, si s předstihem zajistil mistrovský titul Švéd Björn Wirdheim.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články