Hlavní obsah

Firman vážně havaroval a skončil v nemocnici

HUNGARORING

Brit Ralf Firman vyvázl bez vážného zranění z hrozivě vypadající havárie při sobotním volném tréninku na nedělní Velkou cenu Maďarska formule 1. Jezdec stáje Jordan byl s otřesem mozku a zhmožděným kotníkem převezen do nemocnice a v závodu ho nahradí domácí pilot Zsolt Baumgartner, který si tak odbude premiéru v seriálu.

Foto: Hoch Zwei

Mechanici nakládají monopost Brita Ralfa Firmana po havárii v tréninku na Velkou cenu Maďarska.

Článek
Fotogalerie

Osmadvacetiletý nováček seriálu mistrovství světa Firman narazil na okruhu Hungaroring do ochranné bariéry z pneumatik poté, co jeho jordanu uletělo na dlouhé rovince před čtvrtou zatáčkou zadní přítlačné křídlo. Firman jel v té době rychlostí přibližně 240 kilometrů za hodinu. Monopost přeletěl travnatou únikovou zónu a rozmetal bariéru z pneumatik. Nedaleko stojící skupinu fotografů zasypaly drobné úlomky létající z Firmanova vozu a mračna prachu.

Organizátoři okamžitě přerušili trénink, zatímco záchranáři vyprošťovali britského pilota z trosek monopostu. Poté, co mu pomohli na nosítka, se Firman dokázal sám posadit, sundal si helmu a zamával fanouškům. Z lékařského centra na okruhu ho po prvním vyšetření převezla helikoptéra do nemocnice na další testy.

"Trochu ho bolí noha, ale jinak je v dobrém stavu a dobře si pamatuje, co se stalo. Jde jen o preventivní vyšetření, abychom se ujistili, že je vše v pořádku," řekl šéf Firmanovy stáje Eddie Jordan.

Reklama

Související témata: