Hlavní obsah

V kvalifikaci kraloval Alonso, šampión Schumacher selhal

Netradiční obsazení budou mít při nedělní Velké ceně Maďarska vozů formule 1 první řady startovního roštu. V sobotu byl totiž na Hungaroringu nejrychlejší Španěl Fernando Alonso s renaultem a třetí byl australský pilot Jaguaru Mark Webber. Naopak, obhájce titulu Michael Schumacher s ferrari vyhořel a bude startovat až ze čtvrté řady...

Foto: Hoch Zwei

V kvalifikaci si nejlépe vedl španělský mladíček Fernando Alonso, který na archivním snímku stíhá dnes neúspěšného Michaela Schumachera.

Článek

Z elitních jezdců se mezi první tři vklínil jen Němec Ralf Schumacher. Jeho týmový kolega z Williamsu Kolumbijec Juan Pablo Montoya, který by se v Maďarsku rád dostal do čela průběžného pořadí mistrovství světa, odstartuje ze čtvrtého místa. I tak má ale naději, že svůj cíl uskuteční, protože lídr seriálu MS Němec Michael Schumacher si totiž vedl daleko hůř.

Obhájce titulu, jehož od Montoyi dělí šest bodů, zajel až osmý čas. Hned na startu jej navíc čeká bitva s dalším velkým rivalem, třetím mužem celkového pořadí Finem Kimim Räikkönenem ze stáje McLaren.

Dočká se Ralf laskavosti?

Alonso zářil spokojeností. "Našim vozům to tu sedí, i když na Hungaroringu bývá hodně těžké auto ideálně vyladit," líčil Španěl. "Z prvního místa mám samozřejmě velkou radost a doufám, že se mi z něj zítra povede dobře odstartovat," věřil pilot Renaultu.

Mladší z bratrů Schumacherových nebyl z druhého místa nadšený. "Odstartuju z té horší strany," postěžoval si Ralf. "Doufám, že Fernando bude tak laskav a nezavře mě tam," dodal jezdec stáje Williams.

Starosti mu dělá i Webber, který na něj bude dotírat z třetího místa. "Je to fantastický výsledek. Rád bych z toho vytěžil nějaké body," prohlásil Australan.

Kvalifikace GP Maďarska
1. Alonso (Šp./Renault)1:21,688 min.
2. R. Schumacher (Něm./Williams)-0,256
3. Webber (Austr./Jaguar)-0,399
4. Montoya (Kol./Williams)-0,492
5. Barrichello (Braz./Ferrari)-0,492
6. Trulli (It./Renault)-0,922
7. Räikkönen (Fin./McLaren)-1,054
8. M. Schumacher (Něm./Ferrari)-1,067
9. Coulthard (Brit./McLaren)-1,372
10. Panis (Fr./Toyota)-1,681

Reklama

Související témata: