Hlavní obsah

Tenhle závod se prostě nepovedl, hodnotil Schumacher

PRAHA

Úřadující mistr světa formule 1 Michael Schumacher skončil v neděli na Hungaroringu osmý a získal jediný bod. Závod mu nevyšel, jeho týmový kolega z Ferrari Barrichello dokonce nedojel. Nálada ve stáji, ale ani u jezdců proto nebyla po závodě nejlepší, o čemž svědčí i Schumacherova slova...

Foto: Hoch Zwei

Michael Schumacher neměl v Maďarsku důvod k úsměvům.

Článek

"Ještě v zahřívacím sobotním tréninku se zdálo být všechno v pořádku. Ani náhodou by mě nenapadlo, že z toho bude nakonec tak špatný víkend. Z pohledu stáje jeden z nejhorších za poslední tři roky," láteřil Schumi. "Osmé místo v kvalifikaci mě rozladilo hlavně proto, že jsme nevěděli, proč auto nefunguje tak, jak jsme zvyklí. Inženýři marně hledali příčiny. Trať na Hungaroringu bývá špinavá, nejezdí se tu dobře asi nikomu, spokojení bývají jen ti, kteří vyhrají nebo skončí na stupních vítězů," přidal.

O strategii

"Do závodu jsem šel s tím, že se musím co nejdříve probojovat dopředu. Tomuto cíli jsme přizpůsobili i strategii zastávek v boxech. Jenže výkon auta nebyl takový, jaký jsem potřeboval a mně samotnému závod také nesedl," přiznal. "Určitě mi ani nepomohla havárie Rubense Barrichella. Utržené zadní kolo není jen tak samo sebou. Upřímně řečeno, alespoň že mám bod. Z toho, že mě předjel Alonso o jedno kolo, si nic nedělám, to se prostě stává a k závodům to patří. O tom, že je to velký talent, se vědělo a závod mu skutečně vyšel skvěle."

Schumacher zároveň znovu odmítl slova o krizi: "My musíme přemýšlet nad tím, proč nám auta nejedou tak, jak potřebujeme. Určitě nejsou důvodem jen lepšící se monoposty soupeřů. Zatím však není ani důvod k panice. O nějaké krizi bych nemluvil. Pořád vedu, byť o bod, a v Poháru konstruktérů také nemáme velkou ztrátu. Všichni usilovně pracují na vylepšení vozů. V Monze jsme doma a tam bychom se měli vrátit na výsluní. Letošní šampionát je velice vyrovnaný, což je jistě pro formuli 1 dobře. Alonso byl osmým vítězem ve třinácti odjetých závodech."

Reklama

Související témata: