Hlavní obsah

Ralf Schumacher si prožil peklo v Monze

Plameny, šlehající v boxech z vozu, a pak těžkou nehodu, po níž musel s podezřením na otřes mozku na vyšetření do nemocnice, zažil při testech v Monze pilot stáje formule 1 Williams Ralf Schumacher.

Foto: BMW AG

Pro Ralfa Schumachera nedopadly testy v italské Monze zrovna nejlépe. (ilustrační foto)

Článek

Některé týmy se po šestitýdenním zákazu testování sešly v dějišti nadcházející Velké ceny, osmadvacetiletý jezdec na jízdy ale nejspíš nebude vzpomínat v dobrém. Nejprve si prožil horkou chvilku dopoledne, když v boxu museli jeho technici hasit požár, jehož příčinou byl únik benzínu ze špatně utěsněné hadice.

"Ve skutečnosti to nebylo tak hrozné, jak to vypadalo. Plameny byly rychle uhašeny," vyprávěl Schumacher, jehož williams utrpěl jen nepatrné škody.

Na nehodu si nepamatuje

Později na okruhu však jeho havárie vzbudila mnohem větší rozruch, protože těsně před koncem testů vyletěl ze zatáčky zvané Lesmo. Tentokrát vůz dopadl mnohem hůře, jezdci samotnému se podle prvních zpráv nic vážného nestalo. "Nemá žádné zlomeniny či viditelná poškození. Na nehodu si ale nepamatuje," tlumočila mluvčí Williamsu Silvia Hofferová.

S podezřením na otřes mozku proto zamířil vrtulníkem do nemocnice, kam jej doprovodil mimo jiné i starší bratr Michael. Ten se stájí Ferrari rovněž v Monze trénoval. Právě pětinásobný mistr světa vede i letošní pořadí šampionátu, Ralf je zatím čtvrtý. Do konce seriálu zbývají tři závody, italská Grand Prix se pojede 14. září.

Reklama

Související témata: