Hlavní obsah

Alonso se nářkům Ferrari směje

MNICHOV

Jako "pláč ukřivděného dítěte" označuje španělská hvězda formule 1 Fernando Alonso stížnosti stáje Ferrari na pneumatiky Michelin. Ferrari, jejichž pilot Michael Schumacher vede MS formule 1 o pouhý bod, si stěžovalo u vedení Mezinárodní automobilové federace (FIA), že pneumatiky jež používají týmy Williams a McLaren nejsou regulérní.

Foto: Hoch Zwei

Fernando Alonso po vítězství na VC Maďarska

Článek

Alonso, jenž se při vítězství na Velké ceně Maďarska stal prvním Španělem a nejmladším vítězem Velké ceny ve F1 vůbec, věří, že povyk kolem pneumatik je jen ozvěnou trpkosti ze strany Ferrari nad jejich vlastními neúspěchy. "Celá ta situace mi přijde komická. Když Schumacher, Ferrari a Bridgestone vyhrávali jeden závod za druhým, nikoho nenapadlo si stěžovat. Teď, když Michael a Ferrari ztrácí dech, je z toho najednou drama." Sám Alonso, resp. jeho stáj Renault používá rovněž "michelinky".

Ferrari používající pneumatiky Bridgestone, poukazovalo na to, že pneumatiky soupeřů nedodržují povolenou šířku 270 milimetrů. FIA vzápětí upozornila všechny stáje, že bude před příštím závodem v Monze provádět přísné kontroly. Vedení firmy Michelin na výtky ze strany Ferrari a FIA zprvu reagovalo podrážděně, ale nakonec slíbilo včas dodat nové typy pneumatik. Velká cena Itálie se pojede už tuto neděli.   

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint