Hlavní obsah

Janiš chce zakončit sezónu dobrým výsledkem

Dobrým výsledkem by se Jaroslav Janiš rád rozloučil s premiérovou sezónou v mezinárodním šampionátu FIA formule 3000. V posledním závodu v italské Monze bude v sobotu opět jediným jezdcem týmu Superfund I.S.R. Charouz, neboť Francouz Yannick Schroeder se stále nezotavil z následků srpnové nehody.

Foto: ČTK/René Volfík

Jaroslav Janiš s vozem týmu Superfund-ISR-Charouz

Článek

"Trať v Monze se výrazně liší od dalších okruhů, je extrémně rychlá, což mám rád," prohlásil Janiš, osmý muž průběžného pořadí šampionátu. "Profil okruhu vyžaduje specifické nastavení, přítlak vozu bude na minimu," uvedl Janiš a vysvětlil, že vinou nastavení aerodynamiky vozu se výrazně prodlouží brzdná vzdálenost. "Auto tak bude podstatně citlivější na reakce volantem," pravil.

Závod v Monze ovlivní zastávky v boxech

Na Monzu má příjemné dobré vzpomínky, neboť tam v roce 2001 absolvoval první závod ve formuli 3000, do kterého naskočil téměř bez přípravy. "Jednou z výhod okruhu je to, že se tam dá relativně dobře předjíždět, tudíž můžeme očekávat dramatický závod. Do průběhu znovu zasáhnou zastávky v boxech," uvedl český talent.

"Konkurence bude silná, ale jde o poslední závod sezóny, kterou bych rád zakončil dobrým výsledkem a vylepšil své umístění v šampionátu," dodal Janiš. Útočit bude na sedmého Dána Nicolase Kiesu, na kterého ztrácí dva body. Titul už má jistý Švéd Björn Wirdheim.

Průběžné pořadí
1. Wirdheim (Švéd./Arden International)68 bodů
2. Pantano (It./Durango)41
3. Sperafico (Braz./Coloni)37
4. Liuzzi (It./Red Bull Junior)34
5. Toccacelo (It./Super Nova)29
6. Friesacher (Rak./Red Bull Junior)28
7. Kiesa (Dán./Super Nova)20
8. Janiš (ČR/Superfund-ISR-Charouz)18

Reklama