Hlavní obsah

Enge testoval formuli za oceánem

PRAHA

Tomáš Enge se opět přiblížil svému cíli vrátit se do kokpitu formulového vozu. Liberecký jezdec totiž ve čtvrtek absolvoval v americké Fontaně na dráze California Speedway zkušební test u týmu Panther Racing, který se účastní okruhového seriálu IRL.

Foto: Právo

Tomáš Enge

Článek

Šestadvacetiletý Enge odkroužil na oválu 65 kol a z nové zkušenosti byl nadšený. "Bylo skvělé znovu usednout do formule! První dvě nebo tři kola jsem měl nepříjemný pocit z okolní zdi, potom jsem si už zvyknul a naplno se věnoval řízení vozu," uvedl Enge, kterému prý nedělalo problém jezdit na atypické dráze.

"Auto má velký výkon a výborný přítlak, takže i klopené zatáčky oválu se dají jet naplno, ale cítíte, že vůz balancuje na hraně. Výborný zážitek představují právě zatáčky, v nich na vás působí po dobu asi čtyř sekund odstředivá síla zhruba 3,8 G," tvrdil na internetu český pilot.

Enge jezdil průměrnou rychlostí kolem 350 km/h a dosahoval srovnatelných časů jako o den dříve současný jezdec týmu Sam Hornish junior. "Toto srovnání ale nelze přeceňovat. Podmínky se totiž často mění," podotkl Enge. Zda však v zámořském týmu získá angažmá pro nadcházející sezónu, to zatím on ani jeho manažer Antonín Charouz netuší.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články