Hlavní obsah

Na Monze šampión pookřál

MONZA (Itálie)

Šampión se zase ukázal v plné síle, vítězství Michaela Schumachera ve VC Itálie mu zajistilo tříbodový náskok na Montoyu před závěrečnými dvěma závody MS formule 1. Italská média jsou v extázi. "Už je to zase tady, nikdy nemá dost a je lepší než ostatní. Monza pro něj byla živou vodou, teď má k titulu zase blíže," píše list Corriere dello Sport.

Foto: ČTK/EPA

Michael Schumacher ze stáje Ferrari v Monze po vítězství ve VC Itálie

Článek

"Monza přinesla zlom, Schumacher pomohl Ferrari zbavit se tajemné nemoci a zase překypuje zdravím," oceňuje Gazzetta dello Sport schopnosti německého pilota i častým testováním vylepšeného vozu. "Výjimečný pilot, který v pravou chvíli umí dělat zázraky," chválí úřadujícího šampióna další italský deník Tuttosport.

Věří v obhajobu

Během léta pětinásobný mistr světa překvapivě zaostával a rudé vozy z Maranella se na tratích Grand prix trápily. Najednou se zdálo, že vláda přechází do rukou stáje Williams a dravého kolumbijského pilota Montoyi.

Teprve na Monze diváci spatřili zase starého známého Schumachera. "V těžké situaci byl perfektní, hodně rychlého rivala před sebe za žádnou cenu nepustil," uvádí Gazzetta dello Sport. Německý jezdec tak může již 28. září v Indianapolisu slavit titul, stačí mu získat o sedm bodů víc než Montoya a o tři víc než Räikkönen. "Zase věřím, že dokážu titul obhájit," připustil pro RTL.

Schumi se vrátil stylově, aby znovu převzal v mistrovském seriálu iniciativu, píše anglický deník The Guardian, ale hned upozorňuje: "Montoya slibuje, že bitva ještě neskončila a věří, že v USA i Japonsku dokáže nechat Schumachera za sebou." Kolumbijský pilot potvrzuje odhodlání: "Z Monzy jedu s nejmenší možnou ztrátou. Jestliže jsem tam nemohl vyhrát, měl jsem se snažit dojet druhý, a to jsem dokázal. Smazat manko není nemožné."

Williams to nevzdal

Technický ředitel Williamsu Patrick Head označil úspěch Ferrari na italské půdě za jednorázovou záležitost. "Nehledáme omluvy k tomu, že jsme byli poraženi, bylo to docela těsné. Nemyslím však, že by to byl ukazatel vývoje v posledních dvou závodech. Monza je hodně rychlá dráha, kde se i zatáčky dají projet velmi svižně. Indianapolis i Suzuka vyžadují zcela jiné nastaverní vozu, tam to bude určitě jiné, i když zlepšení mezi každým závodem očekávám nyní u všech stájí," uvedl Head.

"Jsme silnější, než si konkurence myslí. A po Monze nás zase zdobí sebedůvěra," vzkázal rivalovi šéf týmu Ferrari Jean Todt.

Reklama