Hlavní obsah

VIDEO: Po nehodě ve formuli 2 zemřel Henry Surtees, syn mistra světa

Tragická událost se stala v neděli na anglickém okruhu Brands Hatch při závodě formule 2. Teprve osmnáctiletý Henry Surtees, syn mistra světa formule 1 z roku 1964 Johna Surteese, zahynul poté, co jej do hlavy trefilo utržené kolo jednoho ze soupeřů.

Henry Surtees během tragického závodu

Článek

Osmnáctiletého Henryho Surteese zasáhlo kolo z monopostu Jacka Clarkea, který v desátém kole narazil do zdi v zatáčce Westfield. Mladý pilot po úderu upadl do bezvědomí a následně jeho neřízený vůz narazil do bariéry z pneumatik. Závod byl okamžitě zastaven.

Jezdec byl ihned ošetřen a poté v kritickém stavu letecky přepraven do Královské nemocnice v Londýně. Ve večerních hodinách však vážným poraněním hlavy podlehl.

Henry Surtees byl synem slavného Johna Surteese, mistra světa formule 1 i silničních motocyklů. Talentovaný mladík do formule 2 přešel v letošním roce z Formule Renault. Den před tragickou událostí, v sobotním závodě, Henry Surtees poprvé vystoupal na stupně vítězů, když dojel třetí.

"Henry byl skvělý člověk a milující syn. Bude nám všem moc chybět," nechal se slyšet John Surtees. "Dokázal skloubit motorsport a školu, kterou nyní dokončil. Přes své mládí už ukázal vyzrálost, rychlost a technické schopnosti. Jednou mohl zamířit hodně vysoko," dodal smutný otec.

Reklama